Personeel in de zorg moet nog altijd werken zonder mondmaskers, veiligheidsbrillen en schorten. Dat constateert vakbond FNV Zorg & Welzijn uit een peiling onder 1357 zorgmedewerkers. Vooral in verpleeghuizenen in de thuiszorg is het gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen groot. De FNV gaat erover in gesprek met minister Van Rijn van Medische Zorg.

Werkgevers in de thuis- en kraamzorg verstrekken bijvoorbeeld pas mondkapjes wanneer een cliƫnt mogelijk besmet is met het coronavirus, en niet wanneer een werknemer er zelf om vraagt. De vakbond noemt het ongehoord dat er nog steeds mensen zonder bescherming moeten werken. Ze riskeren daardoor ziek te worden en het virus verder te verspreiden.

De vakbond pleit verder voor een bonus voor medewerkers in de zorg. En hun loon moet er de komende jaren op vooruitgaan wat FNV betreft. De financiƫle problemen waar veel zorginstellingen door de coronacrisis in zijn terechtgekomen, mogen niet ten koste gaan van het salaris van de medewerkers, vindt de bond.

Vorig artikelSovjet Ereveld opgetogen over vondst doosje
Volgend artikelNS assisteert weer