De lokale omroep van Baarn heeft de regels overtreden met een serie programma’s over hoe de gemeente de coronatijd beleeft. Inwoners konden boodschappen op straat krijten of spandoeken leggen, die vervolgensdoor een drone werden gefilmd.

In de afleveringen die RTV Baarn uitzond was te zien dat aan de oproep massaal gehoor werd gegeven. Deelnemers wensten de kijkers in kleurige letters sterkte, riepen iedereen op om vol te houden en zwaaiden naar de vliegende camera. De video’s werden ook gedeeld via sociale media als Facebook en YouTube.

Kennelijk was niet iedereen gediend van de drone boven Baarn. RTV Baarn maakt bekend dat op last van de Inspectie Leefomgeving en Transport alle video’s zijn verwijderd. Of er klachten zijn ingediend is niet duidelijk. Onder een Facebookbericht van de omroep spreken Baarnaars hun teleurstelling uit.

Vorig artikelGezellig op en bij de Eem!
Volgend artikel1,5 m afstand steeds minder goed gehouden