Via alle media komt de berichtgeving over het coronavirus voortdurend op iedereen af. Het is de vraag of al die berichtgeving op een begrijpelijk niveau is voor de 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland.Om die reden maakt Stichting Lezen en Schrijven sinds eind maart video-animaties. De video’s ‘Corona, wat nu?’ en ‘Wat is 1,5 meter?’ leggen de tips van het RIVM in begrijpelijke taal uit. Getekende animaties versterken de tekst in beeld en geluid. De derde video-animatie gaat over de maatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar.

Op de website lezenenschrijven.nl/corona zijn de drie video-animaties Iedereen mag deze video gebruiken en inzetten. Op de website bundelt Stichting Lezen en Schrijven in begrijpelijke taal informatie over corona en over de te nemen maatregelen.

Vorig artikelMeer mensen willen ov mijden
Volgend artikelZolderbrand in Amersfoort snel onder controle