Een combinatie van een hittegolf met het coronavirus kan grote effecten hebben op de volksgezondheid. Deskundigen pleiten er daarom voor om het nationale hitteplan aan te passen aan de coronatijd.

Ineen ingezonden brief in de krant De Gelderlander stellen deskundigen dat mensen die het hardst geraakt worden door het coronavirus, ook het meest kwetsbaar zijn voor een hittegolf. Vooral ouderen en mensen die al andere aandoeningen hebben, komen in de gevarenzone.

Door de coronamaatregelen is het soms moeilijker om mensen die last hebben van de hitte te helpen. Ook zal bij hitte het gebruik van airco’s toenemen en de schrijvers van de brief stellen dat niet duidelijk is of dat bijdraagt aan het verspreiden van het coronavirus.

Vorig artikelGeen leerachterstand door corona
Volgend artikelTe druk in supermarkt