Groothandels als Makro en Hanos zijn vanaf 1 juni weer alleen beschikbaar voor pashouders. Sinds 19 maart konden ook consumenten zonder pasje boodschappen doen bij de groothandel, maar nu de horeca weeropen gaat is dat volgens brancheorganisatie CBL niet meer nodig.

De groothandels openden hun deuren voor iedereen om druk op supermarkten te verlagen. Als er meer winkels beschikbaar zijn, is er ook meer ruimte bij het boodschappen doen was het idee.

CBL verwacht dat het de komende periode alsnog druk blijft in de supermarkt omdat de horeca nog niet op volle toeren kan draaien. “Daarom blijft het belangrijk dat klanten en medewerkers rekening houden met elkaar en elkaar de ruimte gunnen. De supermarkt biedt voldoende plek aan alle klanten om anderhalve meter afstand te kunnen houden, mits iedereen zijn best doet en ook zelf verantwoordelijkheid neemt”, aldus CBL.

Vorig artikelKadernota begroting
Volgend artikelConstructief meedenken om op 1 september te beginnen