Van Wim Smeets ontvingen wij het volgende bericht van Linkedin:
Het Roofvogelpark van Jeroen Settels in Bunschoten was er bijna gekomen, maar dankzij de bezwaren van een aantal natuur- en vogelliefhebberstrok de gemeente Bunschoten haar toestemming in. De stichting van Settels beschikt immers niet over een dierentuinvergunning – die nodig is voor een dergelijk park.

En wat doet Jeroen Settels nu? Hij maakt er een Centrum voor Valkerij en Natuureducatie van! Zo zwemt hij mooi door de mazen van de wet en krijgt hij waarschijnlijk alsnog zijn zin.

Het gaat hier om beschermde diersoorten. Niet alleen de orde roofvogels of uilen, maar ook andere rovende vogels, zoals ooievaars, reigers en pelikanen. Hij wil deze daar in volières gaan houden. Settels bezit met zijn valkerijbedrijf nu al ruim 45 roofvogels, waaronder arenden, buizerds, caracara’s, gieren, haviken, uilen, valken en wouwen.

Vorig artikelIJsselmeervogels haalt Dylan Chiazor terug
Volgend artikelDigitaal museum