Zaterdag zendt de LOS de derby uit die in november 2009 werd gespeeld. Op dat moment waren er 8 wedstrijden in de competitie gespeeld. Sparta Nijkerk stond fier aan kop gevolgd door IJsselmeervogels,met Spakenburg op een vierde plek. Het onderlinge verschil tussen Rood en Blauw bedroeg 2 punten.
Trainer Roy Wesseling van IJsselmeervogels had basisplaatsen ingeruimd voor o.a. Lion Axwijk, Bas Mooij, Raymond Bronkhorst, Tony Tol en Maikel de Harder. Trainer André Paus startte onder meer met Sven Taberima, Robert Verschraagen, Thijs Houwing, Duncan van Moll en Ivo Rottiné.
In het duel zat een dubieus al-dan-niet-een-penalty-moment. De wedstrijd zou de geschiedenisboeken ingaan door een sfeeractie achteraf, toen vanaf het blauwe terrein een spandoek werd gehesen met de tekst ‘Bedankt vor die poenten’.

Vorig artikelSpuiplein afgesloten voor fietsers
Volgend artikelSmakelijke verrassing voor PCOB leden