Ook op het Spuiplein kan vanaf 1 juni weer van de cafés en bijbehorende terrassen gebruik worden gemaakt. Er wordt op het Spuiplein meer ruimte gecreëerd voor de terrassen, zodat aan de landelijke maatregelenkan worden voldaan.
Om onveilige verkeerssituaties te voorkomen, is met ingang van maandag 1 juni a.s. het Spuiplein van maandag tot en met zaterdag tijdelijk een voetgangersgebied en dus afgesloten voor fietsers.

In praktische zin betekent dit dat er dranghekken worden geplaatst bij de vier (hoofd)ingangen naar het Spuiplein (vanaf het monument en de pleinhuisjes). De hekken worden zodanig opgesteld dat voetgangers, rolstoelgebruikers en kinderwagens er wel doorheen kunnen. Daarnaast worden de verkeersborden bij de overige ingangen (de steegjes) aangepast, zodat duidelijk is dat het niet is toegestaan om te fietsen op het Spuiplein.

Vorig artikelMeld het met Fixi!
Volgend artikelDerby uit 2009 bij de LOS