Door corona zoeken veel mensen hun plezier op het water, dat denkt Waternet. Het waterbedrijf zag dat het tijdens Hemelvaart enorm druk was op het water: er kwamen bijvoorbeeld bijna 1000 bootjes voorbijin Breukelen.

Ook voor het Pinksterweekend verwacht de waterbeheerder weer drukte. Het wordt mooi weer en mensen zien varen als een mooie manier om te recreĆ«ren en toch 1,5 meter afstand te houden. “Het liep op zich afgelopen weekend overal goed maar we weten ook dat het komend weekend weer druk wordt als we naar de weersverwachtingen kijken”, aldus Ilse Dingerdis, hoofd van Toezicht, Vergunning en Handhaving bij Waternet.

Waternet controleert samen met politie, het Reacreatieschap, Stichting Natuurmonumenten en gemeenten hoe het er aan toe gaat op de plassen in het Noord-Westen van de provincie. Handhavers zien dit jaar veel recreanten die ‘overduidelijk’ voor het eerst een bootje hebben en onwennig zijn.

Er moet ook rekening gehouden worden met lange wachttijden bij bijvoorbeeld sluizen. Op Hemelvaartdag zijn bij de Zanderijsluis op de Vecht bootjes weggestuurd omdat ze te dicht op elkaar lagen.

Vorig artikelDigitaal Museum Spakenburg
Volgend artikelUit de oude doos