Vanaf Pinkstermaandag 1 juni is het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide en het terrein bij de schaapskooi Ermelo weer open. Voorlopig alleen ’s middags van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis. De schaapskooiis te vinden aan de Postweg 50, per auto alleen bereikbaar via de Drieërweg.

De schapen gaan elke dag met herder en honden naar de heide. De terugkeer naar de kooi in de loop van de middag is voor publiek een hoogtepunt, dat vanaf het terras bekeken kan worden. In het bezoekerscentrum is veel informatie over de schapen en begrazing, de wol, bijen en de natuur in de omgeving.

Er geldt een beperkt aantal deelnemers en reserveren via de website is noodzakelijk: www.schapedrift.nl. Natuurgids Gerard van Ruiten trapt op 1 juni af met een Prikkelende Pinksterwandeling om 13.30 uur.

Vorig artikelUittip: Molens
Volgend artikelUittip: Domtoren