Veel mensen maken direct gebruik van de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een coronatest. De gratis afsprakenlijn ging maandagmorgen om 08.00 uur open en sindsdien is het erg druk. Het telefoonnummeris geopend voor mensen die klachten hebben die aan het coronavirus doen denken.

“We zien dat er nu heel veel gebeld wordt met 0800-1202. Probeert u het op een later moment nog eens als u nu lang moet wachten”, vraagt de GGD. Mensen die er niet direct doorheen komen, hoeven zich volgens de GGD geen zorgen te maken. “We lezen dat bellers, vanwege de drukte, vrezen niet deze week voor een afspraak in aanmerking te komen. Wij hebben heel veel ruimte beschikbaar om iedereen die belt, te testen.”

Het kabinet wil mensen die besmet zijn met het virus sneller opsporen. Dan kan het zo nodig gerichte maatregelen nemen en hoeft niet weer de hele samenleving te worden stilgelegd. Daarom komt iedereen die hoest, snottert, benauwd is, koorts heeft of minder ruikt of proeft vanaf maandag in aanmerking voor een test.

Vorig artikelSpakenburg op de kaart
Volgend artikelPolitie en handhaving grijpen in langs Eem