De collectanten van het Epilepsiefonds gaan dit jaar niet met hun collectebus langs de deuren. “Dit was een onvermijdelijk besluit”, vertelt Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds. “De collecteweek,van 1 tot en met 6 juni, is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds om geld om te halen voor wetenschappelijk onderzoek. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren, maar dan veilig vanuit huis.”
Epilepsie is een hersenaandoening; door kortsluiting in de hersenen, kunnen aanvallen ontstaan. Iedereen kan op elke leeftijd epilepsie krijgen. In Nederland leven ruim 180.000 mensen met de aandoening. Hun lichaam kan hen elk moment in de steek laten. Over het ontstaan is nog steeds te weinig bekend. Daarom subsidieert het Epilepsiefonds jaarlijks veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken.
In Nederland leven ruim 180.000 mensen met epilepsie. Epileptische aanvallen hebben een enorme invloed op het dagelijks leven. “Daarom zijn wij er”, vertelt Wijnhoud. “We willen onzekerheid wegnemen, de omgeving ontlasten en genezing dichterbij brengen. Dat kunnen we alleen met steun van iedereen die geeft aan de collectant. Doneren kan via: epilepsie.nl/geef.”

Vorig artikelWereld Fietsdag
Volgend artikelSpuiplein voetgangersgebied