De Verenigde Naties hebben 3 juni uitgeroepen tot Wereld Fietsdag. In Nederland is fietsen heel vanzelfsprekend, maar we zijn uniek in de wereld. Elders is het verkeer vaak te druk of zijn de wegen teslecht. Toch zou het heel goed zijn als iedereen meer zou gaan fietsen. Meer fietskilometers dragen bij aan gezonde lucht, een betere bereikbaarheid van steden en een vitale bevolking. En daarom is er Wereld Fietsdag. Want iedereen die de fiets kiest als vervoersmiddel, is goed bezig!

Ook de Fietsersbond werkt aan een beter fietsklimaat. Samen met het Longfonds zetten ze zich in voor schone lucht. Zo willen ze iedereen aanmoedigen meer te fietsen omdat het onze wereld mooier maakt; gezonder, schoner en leuker. De boodschap van Wereld Fietsdag was en is: “Goed bezig, fietser!”

Vorig artikelOpenluchttheater 75 jaar bevrijding
Volgend artikelCorona doorkruist collecte Epilepsiefonds