Aan de juffen en meesters van de basisscholen werden de afgelopen maanden hoge eisen gesteld. In maart en april moesten ze thuisonderwijs aanbieden. Ineens werd geacht les te geven op afstand, o.a. metinstructiefilmpjes. De kinderen uit hun klas zagen ze hoogstens online, maar werd er wekelijks wel persoonlijk contact onderhouden. De kwetsbare kinderen en leerlingen met grote achterstanden mochten af en toe op school komen. De leraren werden ook ingeschakeld bij de noodopvang van de kinderen van ouders met vitale beroepen. Na de meivakantie schakelden de meesters en juffen over op onderwijs aan 50% van de klas. Daarnaast bleef de verantwoordelijkheid voor de kwetsbare kinderen. De onderwijsassistenten bleven een rol spelen bij de noodopvang.
Dit alles was reden voor het schoolbestuur van VCO Bunschoten om hum waardering uit te spreken. Bovenop alle pluimen, schouderklopjes en veren werd besloten om een horecabon van 40 euro p.p. cadeau te doen. Op deze wijze kan de lokale horeca, die de laatste maanden hard is geraakt, een handje geholpen worden.
Alle leraren van de Grondtoon, Ark, Vlucht, Wegwijzer, Eemdijk en Van Amerongenschool mochten aangeven bij welk lokaal restaurant ze de bon wilden besteden. HR-consulent Anieta Huijgen ging vervolgens alle restaurants langs om de bonnen aan te schaffen. Afgelopen week werden de bonnen uitgedeeld op de scholen. Juf Cathelijne van de Van Amerongenschool kreeg de eerste bon uitgereikt.
Vanaf 8 juni gaan de basisscholen weer volledig open. De scholen zullen vanuit het landelijk protocol nog wel strenge richtlijnen hanteren. Weer even schakelen voor de meesters en juffen. Maar ook dit gaan hen weer zeker lukken.

Vorig artikelHRM Adviseur
Volgend artikelMeer bezoek mogelijk in verpleeghuizen