Voor de leerlingen van scholengemeenschap GSG Guido Locatie VMBO stond de maand mei in het teken van sporten voor de Voedselbank. Met elkaar hebben ze maar liefst €15.268,84 opgehaald. De cheque is vrijdag5 juni overhandigd aan de Voedselbank Amersfoort. De Voedselbank was enorm verrast en blij met dit enorme bedrag.
De gymdocenten hadden de leerlingen uitgedaagd om sponsors te zoeken voor het aantal kilometers dat ze in deze maand al sportend aflegden. Voorafgaande aan de actie verwachtten de docenten om het streefbedrag van €500 euro op te halen. “Dat we de €15.000 voorbij zouden gaan hadden we nooit durven hopen. Het was geweldig om te zien hoe de sportapp vorige week ontplofte met activiteiten van onze leerlingen. Meerdere leerlingen haalden meer dan €1000,- op. Geweldig!” Aldus gymdocent Stefan de Jonge.
Door alle maatregelen in deze coronatijd zijn veel extra gezinnen in financiële problemen gekomen. Met het bedrag hoopt de school de Voedselbank te ondersteunen om aan de groeiende hulpvraag tegemoet te komen.

Vorig artikelFotowedstrijd Trots op Spakenburg
Volgend artikelVechtpartij Bunschoten