Vanwege het coronavirus kiezen deze zomer naar verwachting meer mensen voor een vakantie in eigen land. Volgens weerbureau Weeronline kunnen de thuisblijvers ook in Nederland rekenen op Zuid-Europeesweer met hoge temperaturen en flink veel zon, al zal een enkele week ook wisselvallig verlopen.

In juli en augustus overheersen de droge dagen, voorspelt Weeronline. De temperatuur ligt daarbij vaak tussen 25 en 30 graden. Tropische dagen liggen ook in het verschiet en zelfs een of meerdere hittegolven en extreme temperaturen van 35 tot 40 graden zijn niet uit te sluiten.

Die hitte kan wel af en toe uitmonden in een lokale regen- of onweersbui. “De verwachting voor de zomervakantie heeft veel overeenkomsten met het weer in de zomer van 2018. Toen kregen we te maken met langdurige zomerse warmte, ernstige droogte en enkele flinke hittepieken”, zegt meteoroloog Jaco van Wezel.

Vorig artikelLagere amateurvoetbal start zoals gepland
Volgend artikelSpakenburgse diva’s