Vanaf 15 juni verandert het reisadvies voor diverse Europese bestemmingen en zijn vakanties in het buitenland weer mogelijk. Uit onderzoek van reiswebsite Holidayguru blijkt dat bijna een derde van dereizigers bereid is om extra te betalen voor een lege stoel naast hem of haar in het vliegtuig.
Het zal even wennen zijn, voor het eerst weer in een vliegtuig stappen en dicht tegen medepassagiers aanzitten. Door de coronacrisis kijken we heel anders naar drukke en compacte plekken, maar hoe doe je dat in een vliegtuig? Maar liefst 28% van de respondenten geeft aan bij te willen betalen voor een lege stoel naast zich. Deze vakantiegangers hebben hier gemiddeld €48 voor over.
Hoewel afstand houden in een vliegtuig onmogelijk is, geeft de helft van de ondervraagden aan er geen moeite mee te hebben om nu in een vliegtuig te stappen. Iets meer dan 65% van de respondenten overweegt om dit jaar in het buitenland op vakantie te gaan. De populairste Europese bestemmingen onder de ondervraagden zijn Spanje, Griekenland en Italië.
Maar is een lege stoel naast je in het vliegtuig eigenlijk wel realistisch? “Dat is voor ons geen realistische optie. Daarmee zouden onze vliegtickets veel duurder worden terwijl wij juist ervoor staan om vliegen voor iedereen betaalbaar te houden”’ aldus Claudia Metz, woordvoerder van Transavia. “Door het gebruik van mondkapjes, desinfectie van het toestel na iedere vlucht en het ingebouwde HEPA filter kunnen passagiers rekenen op een veilige vlucht.”
Om te voorkomen dat mensen meevliegen die (corona)klachten hebben bieden airlines de mogelijkheid om tot kort voor de vlucht zonder wijzigingskosten de reis te kunnen omboeken. Uiteraard kun je als reiziger zelf een extra ticket aanschaffen om te zorgen voor die extra vrij stoel.

Vorig artikelUittip: workshop kleed vilten
Volgend artikelKoers bepalen samenwerking Bedrijfsvoering BLNP