Prinses Beatrix heeft woensdagmiddag de dertiende landelijke Buitenspeeldag geopend van Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. Dat deed zij bij speeltuinvereniging Baarn. Het was de eerste keer sinds de uitbraakvan de coronacrisis dat de prinses weer in het openbaar trad. Beatrix (82) is beschermvrouwe van Jantje Beton.
Prinses Beatrix luidde de bel van de speeltuin als beginsignaal van de Buitenspeeldag die dit jaar op ingetogener wijze wordt gehouden dan vorig jaar, toen er meer dan honderdduizend kinderen deelnamen. In de Baarnse speeltuin was een schoolklas aanwezig die zich uitleefde op de toestellen en de bezoekende prinses geregeld bij de activiteiten betrok.
Na haar rondgang door de speeltuin ging Beatrix in gesprek met vrijwilligers van de speeltuin over het effect van de coronacrisis op hun vereniging. Ook sprak de prinses met vertegenwoordigers van Jantje Beton en medeorganisator Nickelodeon over het belang van spelen en de Buitenspeeldag.

Vorig artikelStappen voor Nierstichting tijdens Nierdaagse
Volgend artikelBunschoten Actueel