Winkelketen Action kampt met leveringsproblemen waardoor een deel van de schappen leeg is. De problemen ontstaan doordat distributiecentra wekenlang stillagen door de coronacrisis. Tegelijkertijd zijnleveringen uit China vertraagd. Dat bevestigt het bedrijf na vragen van radiozender BNR.
Onder meer de distributiecentra in Frankrijk, Duitsland en Polen lagen wekenlang stil of draaiden op veel lagere capaciteit. Toen de landen de lockdown-maatregelen weer versoepelden, ontstonden de logistieke problemen. Action hoorde pas kort van tevoren dat het weer open mocht. Op dat moment stonden de magazijnen in de distributiecentra nog vol met paasartikelen van voor de corona-uitbraak.
Action koopt een deel van zijn producten rechtstreeks uit China. De rest koopt het via Nederlandse bedrijven die daarvandaan importeren. Met name de leveringen bij die importeurs lopen vertraging op.
Om de problemen binnen de perken te houden, besloot Action om de voorraden over Europa te verdelen. Zo bevoorraadt een Nederlands distributiecentrum nu tijdelijk een aantal Franse winkels. Deze noodgreep moet lege winkels voorkomen, dat lukt deels.
Volgens Action zijn winkels wel een stuk slechter bevoorraad dan normaal. In het slechtste geval is 15 procent van het assortiment niet voorradig. De voorraden kunnen per winkel en regio wel sterk verschillen. In de provincie Utrecht zijn 22 Action-vestigingen te vinden. Landelijk zijn het er 354.

Vorig artikelNog één keer een derby bij de LOS
Volgend artikelBarry Beijer verruilt Spakenburg voor DOVO