De Stichting Schapedrift Ermelo organiseert twee nachtzwaluwtochten vanaf de schaapskooi Ermelo: op 27 juni en 5 juli. De start is om 21.30 uur en de excursie duurt ongeveer een uur. Onder leiding vaneen natuurgids wandelen deelnemers naar een geschikte plek om de nachtzwaluwen te zien vliegen. Er wordt niet ver gewandeld.
Omdat iedereen 1,5 meter afstand moet houden, kunnen er maar 10 personen deelnemen aan de excursie. Aanmelding vooraf via de website is verplicht: www.schapedrift.nl.
De nachtzwaluw staat op rode lijst van zeldzame soorten; in Nederland zijn er minder dan 2000 broedparen. Nachtzwaluwen komen vooral op de Veluwe voor. De vogel heeft een bruine kleur met witte tekening, waardoor hij bijna niet zichtbaar is. Ze zijn alleen in de schemering en ’s nachts actief en vangen insecten in de vlucht .
Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Vorig artikelUittip: workshop kleed vilten
Volgend artikelUittip: oudste harnas in Nationaal Militair Museum