Half april startte de LOS met het uitzenden van derby’s op de zaterdag. As. zaterdag komt er een einde die reeks met een wedstrijd die maart 2004 werd gespeeld. Het was de vierde onderlinge ontmoetingdie na de zevenjarige derbyloze periode werd gespeeld. De voorgaande drie wedstrijden was Spakenburg als winnaar uit de strijd gekomen. IJsselmeervogels wilde er alles aan doen om ‘vier op een rij’ te voorkomen.
Bij de Blauwen vormden Cohen, Lieftink en Kos het aanvalstrio. Bij IJsselmeervogels waren dit Corts, Opschoor en Van der Steen.
Uit eigen gelederen speelde bij Spakenburg Peter Rutger Hartog en waren Roderik De Harder, Emiel Koops en Izaak Veerman reserve. Frank van Twillert en Frank Koelewijn ontbraken door schorsingen.
Bij IJsselmeervogels was er ook slechts plek voor één eigen jongen, Jan Pieter Hartog. Op de bank zaten Jan de Graaf, Mark Koelewijn en Rob Hopman.
De competitie was spannend. Na 18 wedstrijden stond IJsselmeervogels aan kop met 40 punten, gevolgd door DOVO (37) en Spakenburg op de derde plek (36 punten).
De wedstrijd werd gespeeld aan de blauwe zijde van De Westmaat waar die dag 6.000 toeschouwers aanwezig waren. De wedstrijd was live te volgen bij RTV-Utrecht die gebruik kon maken van een professionele tv-ploeg. De LOS maakte dankbaar gebruik van de beelden.
Vanaf volgende week maakt in de programmering van LOS-tv op zaterdag de derby plaats voor Spakenburg Nu. Het LOS-Sportcafé komt dan ook weer terug en is tot de zomervakantie te zien op de vertrouwde vrijdag.

Vorig artikelGEFELICITEERD!!!!
Volgend artikelLege schappen bij Action door leveringsproblemen