IJsselmeervogels heeft zich voor komend seizoen versterkt met Mitch Willems. De 21-jarige verdediger, die zowel centraal als rechts uit de voeten kan, komt over van Jong Almere City FC en kwam een eenjarigcontract overeen met de club.
Willems begon zijn loopbaan bij KFC Koog aan de Zaan. In 2016 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van het Amsterdamse AFC. Het verblijf bij AFC Onder 19 bleef beperkt tot een seizoen, want een jaar later stapte de verdediger over naar Almere City FC Onder 19.
In de seizoenen daarna kreeg Willems speeltijd in zowel de Tweede als de Derde divisie en kwam tot 25 duels in het beloftenteam van de Almeerse formatie. Hoewel de centrumverdediger, die ook op de linksback positie kan spelen, enkele keren bij de wedstrijdselectie zat van het A-elftal, kwam het niet tot een debuut.
AndrĂ© van Diermen van de technische commissie is blij met de komst van Willems: “Met Mitch binden we een talentvolle verdediger aan ons, die ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige wedstrijden op niveau in de benen heeft. Iemand die organisatorisch en tactisch sterk is en graag de voetballende oplossing zoekt. In de gesprekken toonde hij bovendien zijn enthousiasme over het spelen voor IJsselmeervogels. We zijn dan ook blij dat Mitch komend seizoen onze selectie komt versterken.”

Vorig artikelHooglandse gedenksteen naar Museum Spakenburg
Volgend artikelLOS KLASSIEK