Komend seizoen versterkt IJsselmeervogels zich met de 21-jarige Joey Lieshout. De spits komt over van De Graafschap. Daar was hij afgelopen seizoen een vaste waarde. vooral in de voorhoede. Joey, diein Hoorn woont tekende een contract tot de zomer volgend jaar.

Lieshout, die ruim 1,90 meter lang is startte zijn loopbaan bij Always Forward. Op twaalfjarige leeftijd maakte hij de overstap naar Hollandia, waar hij doorontwikkelde en zo kon hij op zijn zeventiende zijn debuut in het eerste elftal maken. Hij speelde als centrumspits in de basis. Het profvoetbal spotte hem en in de zomer van 2017, vlak na zijn achttiende verjaardag, maakte Lieshout de overstap naar De Graafschap Onder 19.

Daar is Lieshout momenteel bezig aan zijn derde seizoen, inmiddels al twee seizoenen in Jong De Graafschap, in de Beloften Eerste Divisie.

De technische commissie van IJsselmeervogels is blij met de komst van Lieshout: “Joey is een lange, agressieve spits, die sterk is aan de bal en gezien zijn lengte ook redelijk snel. Qua manier van spelen een type Verheijdt die door de aanwezigheid van gelouterde aanvallers potentieel kan uitgroeien tot volwaardige spits in het eerste elftal.”

Vorig artikelOpening ontmoetingscentrum Grace lunchroom
Volgend artikelMeld het met Fixi!