In aansluiting op de positieve besluitvorming in het voorjaar heeft burgemeester Melis van de Groep met Maarten van Gessel van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en Arjan de Vries van Slokker Vastgoedeen overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van Eiland 4 van de nieuwbouwwijk Rengerswetering.
Met het tekenen van de overeenkomst neemt Slokker Vastgoed de ontwikkeling van Het Gooi en Omstreken over. Deze ontwikkeling betreft onder andere 36 appartementen, 27 rijwoningen, 14 rug-aan-rugwoningen en een supermarkt. Daarnaast zal Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken 30 sociale huurappartementen en 22 zorgappartementen afnemen van Slokker Vastgoed.
Slokker Vastgoed is sinds 2018 betrokken bij de ontwikkeling van Eiland 4. Inmiddels is een groot deel van Rengerswetering gerealiseerd op de eerste drie eilanden. Het vierde eiland zal naast woningen ook voorzieningen bevatten: een openbaar park, een basisschool en de reeds genoemde supermarkt met daarnaast nog een horeca gerelateerde voorziening.
Ook projectwethouder Huig Van Barneveld is verheugd over het feit dat er werk gemaakt wordt van eiland 4. De vraag naar woningen is nog steeds groot en het woningbouwprogramma op dit eiland biedt kansen voor bijna alle doelgroepen.
Eiland 4 wordt een onderscheidend eiland. Het park en de woongebieden worden verbonden door het park als ‘groene vingers’ het woongebied in te laten lopen. Deze stedenbouw vraagt daardoor ook een andere architectuur dan de reeds gerealiseerde eilanden. Verbinding met het park, duurzaamheid maar uiteraard ook verbinding met het dorp Bunschoten-Spakenburg zijn thema’s die in de architectuur terug zullen komen.
Ook biedt het plan ruimte voor startersappartementen die compact, flexibel en betaalbaar zullen zijn. Het zijn slim gebouwde en ingedeelde appartementen waarbij bewoners gemeenschappelijk voorzieningen kunnen delen.
Geïnteresseerden voor Eiland 4 kunnen zich nu reeds melden via info@slokkervastgoed.com.

Vorig artikelSpakenburgse vishandelaar Arie de Graaf trakteert
Volgend artikelOude Schans