Pieter van Middelaar (19) uit Zevenhuizen (Bunschoten) gaat gewapend met zijn verreiker met zuigslang eikenprocessierupsen door heel Nederland. Pieter heeft de verreiker speciaal daarvoor omgebouwd.
Pieterebesloot vorig jaar, nadat hij gezakt was voor zijn eindexamen, een eigen bedrijf te beginnen. Hij legt tuinen aan en verkoopt rijplaten Maar nu heeft hij ook rupsenbestrijding als zijn taak opgevat.

Pieter zegt dat hij eigenlijk altijd al een machine voor zichzelf wilde. Geen ‘gewone’ kraan of trekker, maar liever een unieke machine. Via een vriend kwam hij op internet terecht en zag dat er een markt voor een speciale machine was. Dat bleek zeker het geval!
Bij het ontwerpen van deze machine dacht hij ook een beetje aan zichzelf. Een optie was: de hele, lange dag in een pak lopen, met een masker op. Dat leek hem niet. Maar een machine gaat wel door, zo verklaarde Pieter zijn keus. Zo ontwierp hij zijn speciale machine, die de rupsen opzuigt.

Pieter maakt met zijn machine zelf ook vele uren!
Zes dagen in de week loopt de wekker om om half vier ’s nachts af. Om vijf uur vertrekt hij richting Flevoland. Daar gaat hij vanaf half zeven acht uur lang rupsen van bomen verwijderen. Maar dan is hij meestal nog niet klaar. Einde middag en begin avond gaat hij nog aan de slag bij particulieren!.

Vorig artikelBotterschippers willen weer het water op
Volgend artikelAfscheid Lambertha de Harder