De Nederlandse politie meldde woensdag de Duitse collega’s dat ze een witte VW-bus volgden op de A12 richting Duitsland. De auto zou worden bestuurd door een 15-jarige jongen uit Bunschoten.

Kortvoor het passeren van de grens verloren de Nederlandse agenten het voertuig uit het oog, maar deze werd opgemerkt door een Duitse politieauto op de A3. De agenten gingen gelijk achter de auto aan. De chauffeur negeerde vervolgens diverse stoptekens.

In Emmerich reed de 15-jarige vanaf de snelweg richting Kleve. De jongen startte een riskante inhaalmanoeuvre, ramde twee voertuigen en belandde uiteindelijk in de vangrail. De jongen sprong daarna uit het nog rijdende busje en probeerde te voet te ontsnappen. Hij kon echter worden aangehouden door de politie.

De materiële schade is groot. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

De jongen had de sleutels van de bus zonder toestemming weggenomen bij een instelling voor gehandicapte kinderen in Woudenberg. In Nederland had de jongen al een motoragent geraakt, maar bleef op de vlucht. Wat hij met zijn reis wilde bereiken, is nog onduidelijk.

Na een kort verblijf bij de politie van Emmerich is de Bunschoter teruggebracht naar Nederland.

Vorig artikelRaadsvragen ChristenUnie
Volgend artikelLOS programmering