Hoe kunnen we gezamenlijk woningeigenaren in de gemeente Bunschoten interesseren om hun huis stap voor stap en zonder spijt klaar te maken voor de toekomst? En belangrijker nog: hoe kan de gemeente Bunschotenze daarbij helpen?
Deze vraag stond donderdag 11 juni centraal tijdens de eerste bijeenkomst van het project Energie in Bunschoten om zes kandidaat-coaches op te leiden tot energiecoach.
Deze zes gedreven inwoners worden opgeleid om straks inwoners van onze gemeente op weg te helpen bij het energiezuiniger en comfortabeler maken van hun woning. Voor veruit de meeste woningeigenaren is dit namelijk een lastig verhaal. Want welke maatregel heeft de meeste prioriteit? En waar moet u aan denken als u (bijvoorbeeld) uw vloer wilt isoleren? Vragen, waarop het antwoord helemaal niet zo simpel is. En hoe mooi is het dan als een plaatsgenoot u daarbij op weg kan helpen!
Energiecoaches krijgen inzicht in alle maatregelen die een woning klaarmaken voor de toekomst. Isolatie, ventilatie, zelf energie opwekken en verwarmen en koelen van de woning. En natuurlijk ook in de ‘kleine’ maatregelen die u zelf kunt nemen, waarvoor u terecht kunt bij de lokale doe-het-zelf-zaken.
Heeft u al gehoord van de cashback-actie? U kunt € 65,- terugkrijgen van investeringen in energiebesparende maatregelen. Vanaf september hebben de opgeleide energiecoaches alle informatie daarover bij zich. Nu kunt u al terecht op www.energie-in-bunschoten.nl.
Vanaf september zijn de energiecoaches beschikbaar. Ze kunnen bij u thuis langskomen
voor een eettafelgesprek of, vanaf oktober, een warmtescan. Het uitnodigen van een energiecoach kan nu al via www.energie-in-bunschoten.nl. U komt dan op een wachtlijst, maar bent in september wel één van de eersten die een getrainde energiecoach mag ontvangen.

Vorig artikelBoot maakt water
Volgend artikelMeer WW-uitkeringen