Ook in mei liet de coronacrisis duidelijk zijn sporen achter op de arbeidsmarkt in de regio Amersfoort. UWV telde in de arbeidsmarktregio in mei 5.163 WW-uitkeringen. Een stijging van 6,3% ten opzichtevan april. Landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen met 3,1%. Een maand eerder nam het aantal WW-uitkeringen in de regio ten opzichte van april met 11,6% toe. In de arbeidsmarktregio Amersfoort nam vooral het aantal WW-uitkeringen van werknemers uit de sectoren horeca, catering en uitzendbedrijven het sterkst toe. UWV verstrekte eind mei 883 uitkeringen aan werknemers uit deze sectoren. Bij de horeca en de uitzendsector gaat de recent uitgebrachte regionale impact-analyse van UWV uit van een risico op zeer grote krimp.

Vorig artikelEerste bijeenkomst energiecoaches in opleiding succes
Volgend artikelParkeerschijf weer verplicht in centrum Baarn