Na de intelligente lockdown zoekt werkend Nederland naar manieren om thuiswerken en werken op locatie te combineren. Veilige mobiliteit is daarbij een van de speerpunten. LEASE A BIKE ziet als gevolgvan deze ontwikkeling de afgelopen maanden een explosieve groei in het aantal aanvragen voor een leasefietsregeling.
Door nieuwe wetgeving is het sinds dit jaar eenvoudiger om werknemers een fiets van de zaak aan te bieden. Uit onderzoek van LEASE A BIKE onder 1.000 werknemers blijkt dat 62% van de werknemers bereid is een afstand tot 20 kilometer enkele reis af te leggen indien de werkgever een fiets van de zaak faciliteert. E-bikes hebben daarbij de voorkeur. Het aandeel elektrische fietsen in de lease ligt dan ook ruim 40% hoger dan in de reguliere verkoop. De prijzen van de uitgekozen e-bikes liggen rond de €3.000 euro. Dit is ruim 30% hoger dan de waarde van de gemiddelde verkochte e-bike in de particuliere markt. Door het fiscale voordeel in combinatie met een vast, laag maandtarief, zijn deze leasefietsen voor woon-werkverkeer betaalbaarder dan als mensen ze privé zouden aanschaffen.
Dit proces wordt nog eens versterkt door de recente corona ontwikkelingen, waarbij fietsen wordt gezien als een veilig, gezond en prettig alternatief.

Vorig artikelVakantiekracht buitendienst
Volgend artikelFietser bij oversteken aangereden