Vanaf aankomende woensdag moeten alle rookwaren in supermarkten voortaan uit het zicht liggen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat per direct controleren en indien nodig handhaven ophet verbod.
Eigenlijk zou het verbod op het uitstallen van rookwaren op 1 januari van dit jaar al ingaan, maar de supermarkten kregen van het ministerie uitstel tot 1 juli omdat ze meer tijd nodig hadden. Het uitstalverbod voor kleinere verkooppunten dan supermarkten gaat in per 1 januari 2021.
De politiek wil nog verder gaan dan het uitstalverbod bij supermarkten. Dit voorjaar werd een motie ingediend om tankstations en supermarkten de verkoop van sigaretten liefst komend jaar al razendsnel te laten afbouwen tot nul.

Vorig artikelUitreiking Koninklijke Onderscheidingen
Volgend artikelBerm in de brand