Aanstaande zaterdag 4 juli 2020 (de eerste zaterdag van de maand), van 9 tot 10 uur is er deze keer, ondanks de Corona-crisis, weer een gemeenschappelijke maandelijkse inventarisatie van de plasjes vanVitens aan de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg (229e keer, zonder onderbreking). Het totaal aantal soorten, gespot tijdens de maandelijkse inventarisaties in de afgelopen 18 jaar, is 154.

Wilt u weten wat er gezien is in het verleden, kijk dan https://www.ivn.nl/afdeling/eemland/maandelijkse-vogeltelling-westdijk-bunschoten

Vorig jaar bij de julitelling was het 20ÂșC en droog, waren er 19 deelnemers, werden er 383 vogels geteld en 43 soorten gezien (het record tot nu toe). De meest opvallende vogels toen waren veel juveniele vogels (15xGrutto, 4xWaterhoen, 3xKleine Plevier).

Vanaf de Westdijk (bij het elektrische gemaal) wordt er, door een gezelschap dat 1,5 meter afstand van elkaar houdt, met verrekijker en telescoop naar vogels gekeken die beneden rondom de plasjes van Vitens en op het Eemmeer vertoeven en over ons heen trekken.

Iedereen is van harte welkom, aan- of afmelden hoeft niet.

Vorig artikelBunschoten Actueel
Volgend artikelAanvraag omgevingsvergunning ophogen weiland Fokjesweg