Dierenpark Amersfoort heeft ontslag aangevraagd voor zeventien van de 125 vaste medewerkers. De dierentuin is hard geraakt door de coronacrisis en zegt dat het ontslag nodig is om financieel gezond teblijven. Volgens woordvoerder Marije Allemekinders heeft het coronavirus en de 1,5 metersamenleving grote impact op het dierenpark, dat tijdens het hoogtepunt van de crisis niet open mocht. Het ontslag van zeventien medewerkers is een noodzakelijke stap, zegt Allemekinders. “Het zijn vervelende maatregelen die je als park eigenlijk nooit wilt nemen en we hebben deze beslissing dan ook met pijn in ons hart genomen.” De medewerkers die moeten vertrekken werken volgens de woordvoerder op verschillende afdelingen. Het dierenpark hoopt wel dat het hier bij blijft
DierenPark Amersfoort is sinds 25 mei weer open voor bezoekers. Gasten moeten wel online reserveren via de website van de dierentuin.

Vorig artikelSpakenburg – VV Maarssen
Volgend artikelUittip: Orgelconcert Nijkerk