Dinsdag 30 juni droeg Trebbe het appartementencomplex op Rengerswetering eiland 3 over aan woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Met deze oplevering werd Rengerswetering eiland 3, bestaande uit 26 eengezinswoningenen 35 appartementen, afgerond.
Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager bij Het Gooi en Omstreken: ‘Het mooiste aan dit plan is dat we niet alleen de bewoners van deze 61 woningen hebben geholpen aan een nieuwe woning. Veel van de nieuwe bewoners laten zelf ook een sociale huurwoning achter in Bunschoten. Op deze manier komt er een verhuisketen op gang, waarmee we nog veel meer mensen kunnen helpen aan de woning die past bij hun levensfase. Hoe mooi is dat?’
Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Ik ben er trots op dat we met dit plan optimaal invulling hebben gegeven aan de drie speerpunten uit het koersplan van Het Gooi en Omstreken. De snelheid waarmee dit appartementencomplex en de woningen zijn gerealiseerd is bijzonder te noemen, dat lukt alleen met een goed ontwerp en een fijne samenwerking. Het resultaat: een prachtige buurt met goede, duurzame woningen.”
Het project bestaat in totaal uit 61 sociale huurwoningen. Eengezinswoningen, voornamelijk bedoeld voor jonge gezinnen. De twee- en driekamerappartementen zijn drempelvrij, nabij (toekomstige) voorzieningen en daarmee geschikt voor zowel jong als oud. Zowel de appartementen als de eengezinswoningen worden gasloos uitgevoerd, krijgen zonnepanelen en beschikken over een zonneboiler of luchtwarmtepomp.
Trebbe verkreeg de opdracht mede door de inzet van haar concepten. Net als de omliggende bebouwing krijgt het appartementencomplex een industriële uitstraling. Begin oktober 2019 startte de bouw en eind juni werd het laatste appartement opgeleverd. De oplevering vond maar liefst drie maanden eerder plaats dan contractueel opgenomen!

Vorig artikelSportcafé met Jaan en humor
Volgend artikelVakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen