Scholengemeenschap GSG Guido heeft een uitweg gevonden in het uitreiken van de diploma’s aan haar geslaagde leerlingen. Leerlingen ontvangen hun diploma tijdens een drive-thru.
Leerlingen komen beurtelingsmet de auto naar school en worden stapvoets rond de school gereden door hun ouders. Op dat parcours komen zij allerlei onderdelen tegen die bijdragen aan de feestvreugde: een hapje, een drankje, het fotomoment. Tijdens de pitstop stapt de leerling uit en ontvangt een feestelijk woord van de mentor, tekent zijn of haar diploma en sluit zo, onder toeziend oog van ouders en andere familieleden en geliefden, in de auto, zijn periode op het voortgezet onderwijs af. Dit onder grote aanmoediging van het docentenkorps dat de leerlingen al die jaren in de klas heeft gehad.

De gemeente Amersfoort stemde in met het idee en complimenteerde GSG Guido met de zorgvuldige aanpak om binnen de richtlijnen van het RIVM toch nog een uitreiking te organiseren waar ouders ‘live’ bij kunnen zijn en niet thuis via een videoverbinding de uitreiking hoeven te volgen.

Op 1 en 2 juli namen leerlingen van Locatie Havo Vwo hun diploma in ontvangst, de leerlingen van Locatie VMBO volgen een week later, op 7 en 8 juli.
Voor het afscheid nemen van elkaar overweegt de school op een later moment een reünie te organiseren.

Vorig artikelNieuwe hoofdsponsor voor Spakenburg
Volgend artikelWe mogen weer