De KNVB zal pas op vrijdag 7 augustus het speelschema voor de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse bekendmaken.

Voorheen maakte de voetbalbond het speelschema altijd op 1 juli bekend, maardoor de coronacrisis is dat dit jaar niet haalbaar voor de KNVB. “Vanwege de bijzondere omstandigheden, veroorzaakt door de coronacrisis, kon pas later gestart worden met de planning. Daarom verschijnen de programma’s later dan gebruikelijk”, vertelt de KNVB in het AD.

Duidelijk is al wel dat verschillende clubs hebben aangegeven graag de topduels en derby’s bij voorkeur in de tweede seizoenshelft te willen spelen, omdat de hoop dan bestaat dat het coronavirus verder onder controle is of dat er wellicht een vaccin beschikbaar is. In dat geval worden de resterende maatregelen wellicht verder versoepeld, waardoor meer toeschouwers toegelaten kunnen worden en dus meer inkomsten uit recettes en kantine-omzet te verwachten zijn.

De KNVB komt op 8 juli met een protocol voor het betaald voetbal. Daarin zal de bond met een richtlijn komen hoe om te gaan met supporters in de stadions. De bond is blij dat het kabinet straks weer beperkt supporters toe laat in de stadions, maar staat voor een behoorlijke uitdaging om dit mogelijk te maken. De verhalen dat supporters die zich niet aan de coronaregels houden een stadionverbod van drie maanden gaan krijgen nuanceert de KNVB.

De KNVB vindt dat straffen en stadionverboden hiervoor nooit de eerste stap moeten zijn. In het concept protocol staat daar de volgende tekst over opgenomen: ‘Wij adviseren clubs echter om niet te snel naar dit middel te grijpen en de SLO’s en supportersverenigingen voldoende ruimte te geven om in gesprek te gaan met de betreffende supporters.’

RTV Utrecht

Vorig artikelSV Spakenburg – VV Maarsen
Volgend artikelZomeractiviteiten bij schaapskooi Ermelo