Jaarlijks reikt burgemeester Melis van de Groep een aantal koninklijke onderscheidingen uit ter gelegenheid van Koningsdag. Vanwege de uitbraak van het coronavirus ging dat in april niet door, maar doorde versoepelende maatregelen kon de feestelijke bijeenkomst op vrijdagochtend 3 juli plaatsvinden in de Immanuelkerk.
Na het welkomstwoord van de burgemeester konden de lintjes worden uitgereikt aan de gedecoreerden Simon Boersma, Ruud van Diermen, Roel de Graaf, Aart van Halteren, Elize Heuveling-Huijgen en Wim Koelewijn vanwege hun jarenlange vrijwillige inspanningen voor de samenleving. Omdat er op 24 april jl. geen feestelijke bijeenkomst plaatsvond, werden deze zes inwoners die dag al verrast door de burgemeester met een persoonlijk bezoek op gepaste afstand.
Inspanningen.

De decorandi ontvangen de onderscheiding vanwege hun jarenlange, vrijwillige inspanningen voor de samenleving. Zelfwerkzaamheid, particulier initiatief, cultuur, verenigings- en kerkenwerk zijn trefwoorden die voor een groot aantal inwoners van de gemeente Bunschoten veel betekenen. Het grote aantal kerken, stichtingen, koren, sportclubs en andere verenigingen draait vooral op de inzet van vrijwilligers. Mensen die zich als vrijwilliger geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen, kunnen voor een koninklijke onderscheiding worden voorgedragen.

Vorig artikelJe raakt er niet LOS van
Volgend artikelSysteem van nascheiding