De gemeente Bunschoten is gestart met het ontwerp en de verdere uitwerking om de recreatieve vaarroute van de Laakzone aan te sluiten op het Randmeer. Hierbij is gekozen voor een (zelfbedienings)overtoom,waarmee vaartuigen vanaf de watergang Rengerswetering over de Oostdijk worden gezet.
Op deze manier is het mogelijk om vanaf de Rengerswetering naar het Nijkerkernauw in de Randmeren te varen.
Onderzoek

De gemeente is, in samenwerking met Zelfbedieningsovertoom VOF, gestart met de benodigde onderzoeken. Deze vormen de basis om het ontwerp van de overtoom over de Oostdijk verder te ontwerpen. Hierbij trekken wij op met diverse belanghebbenden, zoals de Rijkwaterstaat, dienstkring IJsselmeergebied en het Waterschap Vallei en Veluwe.

Op de planning staat dat het voorlopige ontwerp verder wordt uitgewerkt en wordt voorgelegd aan de betrokken partijen. In verband met het stormseizoen vindt de uitvoering naar verwachting vanaf april 2021 plaats.

Vorig artikelPEPP Center
Volgend artikelSociaal Team De Lingt