Per 1 januari 2022 gaat de gemeente Bunschoten over op nascheiden van het huishoudelijk afval. Dit betekent dat u plastic, metaal en drankenkartons (pmd) niet meer apart hoeft in te zamelen, maar gezamenlijkmet het restafval kunt aanbieden.
Omdat er verschillende mogelijkheden zijn, is er een korte online enquête opgezet om een eerste indruk te krijgen van uw voorkeuren.
Bij de uiteindelijke keuze van het nascheidingssysteem zijn service, duurzaamheid en lage kosten de uitgangspunten. Samen met de resultaten van de enquête kan de gemeente gericht kiezen voor een systeem dat het beste voldoet aan de voorkeuren en wensen van u als inwoner.
Om de enquête in te vullen kunt u op www.bunschoten.nl terecht voor de link. U kunt uw voorkeuren voor het nieuwe systeem doorgeven tot en met vrijdag 17 juli 2020.
Bij de receptie van het gemeentehuis kunt u ook een papieren versie van de enquête invullen.
De gemeente Bunschoten begrijpt dat de startdatum 1 januari 2022 nog even op zich laat wachten, maar dat heeft te maken met het feit dat zij dit proces zorgvuldig voorbereidt. Na het plan van aanpak volgt het uitvoeringsplan en daarna starten de voorbereidingen voor de invoering van het gekozen systeem.

Vorig artikelMooi bedrag opgehaald voor Hersenstichting
Volgend artikelAfscheid juf Ineke en juf Anneke