Verschillende topamateurclubs hebben forse financiële steun ontvangen als gevolg van de Corona-crisis. Zo streek Quick Boys liefst 131 duizend euro gemeenschapsgeld op en Spakenburg ruim 122 duizend.Dat blijkt uit het openbare register dat de overheid heeft gepubliceerd.
Het toegekende voorschotgeld is de zogenaamde Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, een steunpakket vanuit de overheid om bedrijven en stichtingen die zwaar gedupeerd zijn door de coronacrisis financieel te ondersteunen door zo’n 90 procent van de loonkosten te vergoeden. Het openbare register leert dat er grote verschillen tussen clubs zijn, mede omdat sommigen ook steunverzoeken deden vanuit de aan de club gelieerde stichtingen.
Het register stelt: ,,De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is een subsidie die uit publiek geld wordt betaald. De overheid wil zo transparant mogelijk zijn over de besteding van publiek geld. In de regeling NOW staat daarom dat werkgevers die NOW aanvragen, instemmen met publicatie van bepaalde gegevens. (..) Het register is een momentopname. Het is mogelijk dat werkgevers de gedane NOW-aanvraag alsnog willen intrekken.”
Naast de genoemde clubs kreeg IJsselmeervogels een kleine 70 duizend euro, Rijnsburgse Boys ruim 66 duizend, De Treffers ruim 42 duizend euro en kreeg Katwijk 96 duizend euro en TEC 4908 euro. Opgemerkt moet worden dat de steun niet automatisch gerelateerd hoeft te zijn aan het eerste elftal. Sommige clubs hebben ook onder andere jeugdtrainers op de loonlijst staan. Het kan zijn dat genoemde bedragen onvolledig zijn, omdat bij sommige clubs niet duidelijk is of er nog gelieerde stichtingen of sponsors zijn die een aanvraag deden. Bron: Voetbal247

Vorig artikelMake a Wish
Volgend artikelKNVB presenteert inhaalrondes