Heeft u een elektrische auto, maar geen mogelijkheid om deze op te laden bij uw eigen woning? Dan kunt u bij de gemeente Bunschoten een verzoek indienen voor een openbare laadpaal. Zo’n aanvraag is eenvoudigen snel geregeld en kost u niets.
Lijkt het u wat, een openbare laadpaal in de buurt? Voor het plaatsen van laadpunten in onze gemeente werkt de gemeente samen met MRA-Elektrisch om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van publieke oplaadpunten te realiseren. U vindt het aanvraagformulier op hun website: laadpaal.mrae.nl.
In het eerste jaar worden maximaal tien openbare laadpalen gerealiseerd. Eerder is samen met inwoners al gekeken naar potentiële locaties binnen de gemeente. Een overzicht van deze (40) locaties vindt u op www.bunschoten.nl/laadpalen en vormt de basis. Bij het uiteindelijk plaatsen van een laadpaal wordt onder meer rekening gehouden met de technische haalbaarheid, zichtbaarheid en ligging ten opzichte van andere punten.

Bij het indienen van een verzoek voor een openbaar oplaadpunt, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Om welke voorwaarden het gaat, kunt u nalezen op www.bunschoten.nl/laadpalen. Op die pagina vindt u overigens nog meer informatie over dit project.

Vorig artikelEnquête nascheiden huishoudelijk afval
Volgend artikelDeur op slot!