In Spakenburg Nu kon u woensdag een gesprek met Henk Koelewijn zien, waarin hij vertelde dat het openluchttheater ‘Vissers in Verzet’ toch niet op 19 september gehouden zal worden. Het evenement in hetkader van 75 jaar vrijheid wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar 17 april 2021.
De organisatie gaat voor zekerheid. De kans dat in het najaar de coronamaatregelen weer aangescherpt moeten worden is zeker nog aanwezig. Hoewel de gemeente wel toestemming gaf voor het evenement wil de organisatie toch liever naar het voorjaar verhuizen. Het evenement zal dan het begin van de uitgestelde bevrijdingsherdenkingen inluiden. Henk Koelewijn, initiatiefnemer, laat weten: “Dit openluchttheater verdient een veel groter publiek. Daarom is besloten tot uitstel naar 17 april. Het uitstel wordt geen afstel, want in april wordt het zeker uitgevoerd, hopelijk met groot publiek, maar als dat niet mogelijk is zal het met minder publiek zijn.”

Als de omstandigheden in april gunstig zijn zullen er drie tribunes komen, waarbij 1,5 m afstand gehouden kan worden. Jongeren krijgen een apart vak, waar ze geen afstand hoeven te houden. Daarnaast komen er ook nog staanplaatsen.

Vorig artikelZomerconcerten carillon
Volgend artikelEnquĂȘte nascheiden huishoudelijk afval