Leerlingen uit de bovenbouw van Guido VMBO TL vielen afgelopen donderdag flink in de prijzen. In een Amersfoortse rapwedstrijd wonnen drie leerlingen van de school de hoofdprijs, de tweede en de derdeprijs. De wedstrijd, een samenwerking tussen bibliotheek Eemland en drie Amersfoortse rappers, werd uitgeschreven in het kader van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid.
Lucas Schmidt ging er vandoor met de hoofdprijs, een opnameset ter waarde van €350,-. Iris Dieleman en Julian Dorresteijn werden verblijd met een tegoedbon van €50,-.
Samen met hun docenten Nederlands, Savannah Muijs en Bert Mollema, namen zij donderdag hun prijs in ontvangst. Ook kregen zij de mogelijkheid de rappers te ontmoeten die hen feedback gaven op de gewonnen inzendingen.
De wedstrijd is onderdeel van het programma “Hiphop in de Bieb”, een activiteit die Bibliotheek Eemland organiseert om leerlingen te leren spelenderwijs kennis te maken met de creatieve kant van de Nederlandse taal. Gedurende de coronacrisis besloot de bibliotheek het programma online aan te bieden in de vorm van een rapwedstrijd. Zo kregen leerlingen via internet videolessen van de bekende Amersfoortse rappers LVZY, Della Dix en Monnik. Zij leerden de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een rap, vervolgens gingen de leerlingen tijdens de lessen Nederlands vanuit huis aan de slag met het schrijven van teksten en opnemen van video’s.
De school en de bibliotheek hebben sinds dit schooljaar een samenwerking opgestart waarbij leerlingen en docenten deelnemen aan verschillende activiteiten in de bieb die de school helpen het belang van lezen onder de aandacht te brengen en de taalvaardigheid van haar leerlingen te verhogen.

Vorig artikelSlimme verkeerslichten
Volgend artikelInbrekers bij De Kooi