Ben je langer dan een week niet thuis geweest? Dan heeft het water een tijdje stilgestaan in je woning. Stilstaand water beïnvloedt de kwaliteit van het drinkwater. Tijdens een warme zomer (25 gradenof warmer) is bovendien de kans aanwezig dat bacteriën groeien in de leidingen in je woning.
Daarom is het goed om direct na terugkomst van je vakantie de kranen één minuut door te spoelen. Om besmetting met de legionellabacterie te voorkomen, is het vooral aan te raden de douchekop door te spoelen, ondergedompeld in een emmer met water.

Draai alle koud- en warmwaterkranen een minuut lang open. Laat het water rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt.
Houd de sproeikop van de douche onder water in een emmer of haal het sproeistuk van de kraan. Zo voorkom je dat je de waterdamp inademt.
Het water hoef je natuurlijk niet weg te gooien. Je kunt het heel goed gebruiken voor de tuin en/of planten of om de auto mee te wassen. Kijk hier voor meer tips om water te besparen!

Vorig artikelGenieten op de vroege ochtend
Volgend artikelMondkapje verplicht