Wie in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort een opgenomen patiënt bezoekt, is verplicht om een mondkapje te dragen. Het ziekenhuis voert die regel morgen in. De verplichting geldt voor iedere bezoekerdie dertien jaar of ouder is.

Niet alleen op de verpleegafdeling is een mondkapje verplicht, maar ook op de kamer van de bezochte patiënt. “Houd tijdens uw hele bezoek het mondkapje op. Eten en drinken is niet toegestaan”, laat het Meander weten.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) noemt de mondkapplicht “een verstandig idee, zeker nu het coronavirus weer dreigt op te laaien. We willen niet dat het ziekenhuis weer een haard wordt, en een mondkapje helpt daarbij. Maar het gaat ook om het gedrag van mensen”, aldus de vereniging. Zo is het volgens de NVZ belangrijk dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar blijven bewaren.

De vereniging sluit niet uit dat meer ziekenhuizen mondkapjes gaan verplichten, maar er is vooralsnog geen plan om dat gezamenlijk te doen. In het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist zijn mondkapjes ook al verplicht in wachtruimten en op de verpleegafdelingen.

Vorig artikelTerug van vakantie? Spoel je kranen door!
Volgend artikelKNVB-beker, kraker voor Spakenburg