Een grote teleurstelling in Eemnes. Daar was een duikplank langs de Eem geplaatst, zodat de zwemmers daar gebruik van konden maken. Maar van de gemeente moet de duikplank weg. Tot groot verdriet van deEemnesser jeugd.
“Bij het pontje in de Eem zwemmen altijd veel mensen”, begint Gerard Rigter zijn verhaal. “We konden die duikplank op de kop tikken via een klant van ons, in super goede staat. Het is een idee van mijn zoon om die langs de Eem te plaatsen. Hij is er een hele zondag mee bezig geweest om het goed vast te maken. Want we wilden natuurlijk niet dat de jeugd met plank en al in de Eem terecht zou komen.”
Zwemmen in de Eem is verboden, maar gebeurt op veel plekken in Hoogland, Soest, Baarn en Eemdijk. En de Eemnesser jeugd was maar wat blij met de duikplank. “Er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Allemaal duimpjes kregen we ervoor. Iedereen had er schik mee. Ze stonden in rijen te wachten”, aldus Rigter.
Maar de pret was van korte duur. Een lokale fotograaf zette een foto in de krant en dat trok de aandacht van de gemeente, vertelt Rigter. “Toen stond de gemeente aan de deur. Dat die plank weg moest, anders zouden ze gaan handhaven op het zwemmen.”
“Ik snap de gemeente ook wel”, vervolgt Rigter. “Er was angst dat er gevaarlijke situaties zouden ontstaan. En als de gemeente de duikplank zou toestaan, dan zouden ze er een officieel zwemgebied van moeten maken en dus ook verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat wil de gemeente niet.” Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelSpakenburg en GVVV
Volgend artikelVandalisme-thermometer