In de tweede kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi stromen GVVV en Spakenburg in. Spakenburg speelt op de eigen Westmaat de kraker tegen AFC, terwijl GVVV op bezoek gaat bij HHC Hardenberg.
VoorIJsselmeervogels was er weinig spannends aan de loting. De Rooien zijn automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van het bekertoernooi, omdat zij vorig seizoen een periodetitel wonnen in de tweede divisie.
De loting ging om de eerste kwalificatieronde (24 clubs via districtsbeker vorig seizoen, 36 uit de derde divisie van komend seizoen) en de tweede kwalificatieronde (14 clubs uit de tweede divisie).
In de eerste voorronde worden zaterdagclubs gekoppeld aan zondagclubs, al is er wel een duel met twee zondagclubs. Dit omdat er twee zondagteams meer gekwalificeerd zijn dan zaterdagclubs.
De eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker wordt gespeeld op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. De tweede kwalificatieronde op 6, 7 en 8 oktober. Eind oktober (26-28 oktober) begint het hoofdtoernooi met daarbij IJsselmeervogels, maar ook alle profclubs waaronder FC Utrecht.

Vorig artikelZuinige zege voor IJsselmeervogels
Volgend artikelDuikplank langs Eem moet weg