Als teken van hun gezamenlijke verbondenheid organiseren de plaatselijke Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerden Kerken vrijgemaakt deze zomer twee gemeenschappelijke avonddiensten. De eerstevindt komende zondag 2 augustus plaats, en de tweede op zondag 23 augustus.
De twee gecombineerde live-diensten worden door de LOS uitgezonden vanuit respectievelijk de Maranathakerk en de Petrakerk. Dat er dit jaar geen gezamenlijke dienst plaatsvindt in de Westerkerk, heeft louter te maken met technische (on)mogelijkheden, benadrukt de Uitvoeringscommissie NGK/GKv. Oorspronkelijk was het bovendien de bedoeling dat er vier diensten gehouden zouden worden vanuit de Noorderkerk, net als in 2019. Maar dat aantal is praktisch gezien niet haalbaar, vanwege de coronamaatregelen en doordat veel predikanten met vakantie zijn. Verschil met vorig jaar is ook dat er nu telkens twee predikanten uit beider kerkverbanden voorgaan. Dat illustreert volgens de uitvoeringscommissie de toenemende hartelijke samenwerking.
Aan de twee diensten werken bovendien gemeenteleden uit zowel NGK als GKv mee. De voorgangers in de dienst van komende zondag, aanvang 19.00 uur, zijn ds. Jan Winter en ds. Gertjan van Harten. Deze dienst is behalve door middel van de LOS ook te volgen via www.kerkdienstgemist.nl of You Tube.
Wie de samenkomst in de Maranathakerk wenst bij te wonen, kan zich van te voren aanmelden via www.spakenburg-zuid.nl. In verband met corona is er plaats voor maximaal 150 kerkgangers.
In de tweede dienst, op zondagavond 23 augustus vanuit de Petrakerk, gaan ds. Martin van der Klis en ds. Kees Drost voor. Deze dienst is vanaf 19.00 uur te volgen via www.kerkomroep.nl of You Tube. En voor oudere gemeenteleden die niet beschikken over internet is er uiteraard de LOS.
Door de twee kerkgenootschappen is een gezamenlijk collectedoel vastgesteld. Op zondag 2 augustus is dat stichting Red een Kind, rekeningnummer NL39INGB0001599333. Op zondag 23 augustus gaat de collecte naar vereniging Verre Naasten (corona-noodfonds), rekeningnummer NL31INGB0000363600.

Vorig artikelGEFELICITEERD!!!!
Volgend artikelVeel vlinders bij jaarlijkse telling