Een 25-jarige man uit het Noord-Hollandse Uithoorn is mogelijk de gezochte kettinggraaier. Hij wordt ervan verdacht afgelopen maand vele oudere vrouwen in onze regio te hebben beroofd van hun sieraden.De man ging vaak op nagenoeg dezelfde manier te werk: hij benaderde zijn slachtoffers van achteren terwijl hij op een scooter zat. Vervolgens griste hij de sieraden van hun lichaam en reed hard weg.
Op 23 juni kwam de eerste melding van de kettinggraaier bij de politie. Hij sloeg toen toe in Leusden. In de dagen daarop werden ook vrouwen in de volgende plaatsen slachtoffer: Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Huizen, Zeist, Baarn, Eemnes, Soest, Bussum, Hilversum, De Bilt, Breukelen en Vleuten. De politie linkt zeker veertien berovingen binnen onze provincie aan de man.
In het TV-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht werden bewakingsbeelden getoond van zijn beroving in De Bilt, op de Looydijk op 27 juni. “Vervolgens hebben we tips gekregen”, zegt een woordvoerder van de politie. “Daar hebben we mee verder kunnen rechercheren. Dat heeft onder meer meegeholpen om deze man op te kunnen pakken.”
De politie maakt nu bekend dat de aangehouden man ook wordt verdacht van meerdere sieraaddiefstallen in Noord- en Zuid-Holland. Hij zou ook hebben toegeslagen in onder meer Aalsmeer, Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Hoofddorp, Amstelveen en Lisse.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelOp vakantie? Controleer of uw ID-bewijs nog geldig is!
Volgend artikelMiljoenen verzameld voor zorgverleners met corona