Dit jaar geen Ministoomdag vanwege een virus wat de wereld bezighoudt, maar een gezellige, zoals vanouds stoomdag bij het stoomgemaal Arkemheen.
Kom zaterdag 8 augustus naar de maaldag van het stoomgemaalArkemheen. Hier valt van alles te beleven voor jong en oud. Het oude gemaal (1883) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden. De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water beheerst wordt. Cultuurhistorie ten top!
Als de waterplanten zijn gemaaid tuft misschien een stoombootje de Wiel op en neer; er kunnen passagiers mee.
Voor de kinderen is er een zomerspeurtocht en in het kader van de expositie ‘Kijk op de Dijk’ op de zolder van het bezoekerscentrum kunnen ze een minidijk bouwen.
Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Het is schitterend in de polder. De kikkers en rietvogels geven om 13 uur een gratis openluchtconcert.
Na het bezoek ben je helemaal weer op stoom.
Zaterdag 8 augustus van 11-16 uur, Zeedijk 6, Nijkerk.
PS In augustus zijn er bij goed weer extra maaldagen. Hou hiervoor de website in de gaten. Op woensdagavond staat er of er de zaterdag gedraaid wordt. Info: www.stoomgemaal-arkemheen.nl.

Vorig artikelUittip: Zomer in Dierenpark Amersfoort
Volgend artikelUittip: Schilderen op Ermelosche Heide