Of u nu thuis vakantie viert, met de boot op pad gaat of op een camping zit; elk jaar vallen er welverdiende vakanties in duigen door brand. Verkeerd gebruik van gasflessen op de boot, verkeerd aangelegdeelektriciteit in de caravan of onveilig barbecue├źn zijn veel voorkomende oorzaken van brand en daarmee het einde van de vakantiepret. Een brandveilige vakantie vraagt dus om een goede voorbereiding.

Ongestoord genieten van een veilige vakantie? Controleer dan vooraf de gas- en elektrische installatie van de caravan, tent of boot. Installeer rook- en koolmonoxidemelders om u te alarmeren voor gevaar. Bij gebruik van bijvoorbeeld een barbecue, citronellakaars of vuurkorf moet u altijd opletten. Bedenk vooraf of het wel verstandig is om vuur te maken, zeker als het droog is in de natuur.

Vorig artikelKwaliteit zwemwater neemt snel af
Volgend artikelOp vakantie? Controleer of uw ID-bewijs nog geldig is!